Fremtind
Fremtind

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB

Skogbrannene på Rhodos/Hellas

Hvis du er på Rhodos, eller andre områder i Hellas som er berørt av skogbrannene, oppfordrer vi deg til å følge med på informasjonen fra lokale myndigheter og fra reisearrangøren din. Evakuering er igangsatt av lokale myndigheter. Se UDs reiseinformasjon for Hellas og spørsmål og svar om skogbrannene for mer informasjon.

Hva kan du få hjelp til? 

  • Blir du evakuert dekker reiseforsikringen innkjøp av nødvendige klær og toalettsaker med inntil 5000 kroner per person frem til du får tilgang til bagasjen din. Husk å ta vare på kvitteringer og øvrig dokumentasjon.
  • Turoperatøren du reiser med har ansvar for å hjelpe deg hvis du blir evakuert og har behov for overnatting. Dette gjelder også ved eventuelle endringer av hjemreise/kansellerte flygninger.
  • Dersom du har bestilt flybilletter direkte hos et flyselskap, har flyselskapet ansvar for å hjelpe deg med en ny hjemflyreise hvis det blir aktuelt.
  • Velger du å avbryte reisen din uten at dette er beordret, vil ikke reiseforsikringen dekke reiseavbrudd. Vi anbefaler derfor at du tar kontakt med selskapet hvis du er usikker på hva du skal gjøre.
  • Reiseforsikringen dekker nødvendige medisiner dersom du ikke får med deg dette ved evakuering.

 

Trenger du medisinsk assistanse?

Kontakt vår døgnåpne alarmsentral SOS International på telefon: +47 22 96 50 45

 

Skal du til Hellas de nærmeste dagene?

Om du ønsker å avbestille reisen din, ta alltid direkte kontakt med reiseselskapet/flyselskapet først.
Hvis de ikke kan hjelpe deg, og du ikke reiser gjennom en reiseoperatør (men i stedet har bestilt fly og hotell separat), vil forsikringen kunne dekke avbestilling av reisen din. Dette gjelder kun til de områdene lokale myndigheter har evakuert.