Tre av fire nordmenn mangler oversikt over forsikringene

Er du én av dem? Det er viktig å sette seg inn i hvilke forsikringer du har, og hva du eventuelt mangler. Når du er riktig forsikret, gir det deg og dine nærmeste økt trygghet i hverdagen. Det er gull verdt!

30.05.2024

Skrevet av Hilde Bringsli, språksjef i Fremtind

27. mai var skadeforebygger i Fremtind, Therese Hofstad-Nielsen, gjest i God morgen Norge for å snakke om viktigheten av å vite hvilke forsikringer vi har og hva de dekker. Her er hennes fem viktigste tips til hva du bør tenke på når det gjelder personforsikring.

1. Oversikt

Sett deg godt inn i hvilke forsikringer du har og hva de dekker (du må lese vilkårene).

2. Reiseforsikring

Mange har flere reiseforsikringer, så sjekk hvor mange du har og hvem som er dekket av forsikringen(e). Har du voksne barn, husk at de på et tidspunkt må kjøpe egen forsikring, og hvis de studerer og/eller har flyttet hjemmefra, sjekk hvilke regler som gjelder.

3. Uføreforsikring

De aller fleste yrkesaktive er avhengig av inntekten sin. Blir du syk eller får en skade, kan det helt eller delvis gå ut over mulighet til å jobbe. Blir du ufør får du uføretrygd fra NAV, men denne dekker ikke hele lønnen din, og du vil ha mindre inntekt hver måned. Med en privat uføreforsikring kan du dekke opp den tapte inntekten dersom noe skulle skje.

4. Livsforsikring

Denne forsikringen gir deg mulighet til å ha noenlunde samme økonomiske levestandard som før, dersom ektefellen/partneren din dør. Pengene kan du for eksempel bruke til å betale ned på boliglånet. Sagt med andre ord, livsforsikringen sørger for at økonomien ikke setter en stopper for at livet går videre, i en allerede svært vanskelig livssituasjon.

5. Kontakt forsikringsrådgiver

Hvis du er usikker på hva du har eller burde ha, eller det har skjedd en endring i livet ditt som kan påvirke forsikringsbehovet, ta kontakt med forsikringsselskapet ditt, så hjelper de deg.