Fremtind
Fremtind

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB

Vi er eid av SpareBank 1 Gruppen og DNB

Vedlikehold kan øke verdien på boligen din!

Okey, vi vet at mange synes det er kjedelig å snakke om vedlikehold, men vi kan nesten garantere at det på sikt er dyrere å la være å vedlikeholde boligen enn å faktisk gjøre det.

Forsikringsbransjen har siden 2008 utbetalt 30 milliarder kroner i erstatning for skader på bygning og innbo som følge av mer ekstremt vær. Utviklingen gjør det viktigere enn noen gang å forebygge og vedlikeholde hus og bygninger.

« – Vi vet at folk ønsker å ta vare på det viktigste de eier – nemlig boligen sin. Men, de vet ikke alltid hva de trenger å gjøre og hvordan de skal gjøre det. Sammen med SpareBank 1 og DNB prøver vi å hjelpe boligeierne med nettopp dette, slik at vi kan forebygge skader. Noe kan du gjøre selv og noe trenger du fagfolk til. »

Eivind Solberg Odden,
konseptutvikler i Fremtind

Øker verdien på boligen

Med gode kollegaer har han utviklet tjenesten «Vedlikeholdskalenderen», en pilot for kundene i SpareBank 1. Der finner boligeierne råd til hva de bør gjøre hver sesong.

« – Vedlikehold handler om både forebygging og økonomi, dette henger sammen. Boliger som blir vedlikeholdt stiger mer i verdi enn de som ikke gjør det. Og, vi kan nesten garantere at det på sikt er dyrere å la være å vedlikeholde boligen enn å faktisk gjøre det. »

Eivind Solberg Odden,
konseptutvikler i Fremtind

Eivind håper at Vedlikeholdskalenderen kan utvikles til å bli enda mer personlig.

Mer data vil forebygge vannskader.

« – Målet vårt er å gi rett råd til rett boligeier til rett tid - basert på boligtype og hvor de bor. »

Eivind Solberg Odden,
konseptutvikler i Fremtind

En del av videreutviklingen gjøres sammen med startup-selskapet Mitigrate. Selskapet utvikler en tjeneste som henter inn og sammenstiller data fra ulike kilder som for eksempel værdata, geologiske data og kartdata.

« – Målet med denne nyvinningen er at kan vi gå inn på ett enkelt hus, eller et større boligfelt i en kommune og i detalj se hva som må gjøres av forebyggende tiltak for å unngå at overvann fra nedbør og flom gjør skade. »

Eivind Solberg Odden,
konseptutvikler i Fremtind

Riktig tiltak kan gi billigere forsikring

Vi ønsker også at det skal bli mulig å spare penger på forsikringen om boligeieren gjør risikoreduserende tiltak – som for eksempel å kjøpe en vannstopper til våtrom. Fremtind ønsker også å gi boligeierne insentiver, som rabatt på forsikringen, for alle nødvendige tiltak de gjennomfører. Som at du har renset takrennene på våren, eller renset sluk og filter på vaskemaskinen.

« – På sikt håper vi å få denne dokumentasjonen inn i «Boligmappa». Det kan være nyttig med tanke på at det i den nye avhendingsloven stilles større krav til boligselgerne. Det gir større trygghet samtidig som boligeieren vil kunne øke verdien på boligen sin. »

Eivind Solberg Odden,
konseptutvikler i Fremtind

Har du fått med deg disse?

Hva er sirkulær forsikring?

Vi er kanskje et litt annerledes forsikringsselskap. Vi er opptatt av samfunn og fellesskap der vi ser kundene våre som en del av noe større. Vi ser også muligheten vi har til å gjøre en forskjell ved å ta et oppgjør med «bruk og kast»-kulturen vi alle har vært preget av.
Les mer i artikkelen